Ara

Okulumuzda Filistin'de yaşanan baskı zulüm ve soykırıma, İsrail Devleti'nin barbarca eylemlerine dikkat çekmek, Müslümanların Kutsal saydığı Mescidi Aksa ve Kudüs şehrine olan bağlılığımızı ve yaşananlar karşısında Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek amacıyla "Kudüs'ü Anlamak" adıyla Filistin ve Kudüs temalı güzel bir program gerçekleştirildi.Programda Kudüs'ün ve Filistin'in dünü bugünü ele alındı.Konuşmalar gerçekleştirildi, şiirler okundu, okulumuz öğrencileri tarafından okunan Fetih Surelerinin ve duası yapıldı.Aynı temayla gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi gerçekleşirildi.

Ara

'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' kapsamında okulumuzudaki etkinliklere devam ediyoruz. 'Bilen Oturur' etkinliğimizde yeni kavramları eğlenerek öğrenen öğrencilerimiz, hazırladıkları Pano Çalışması ile öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler.

Kas

Türkçe dersimizde "Noktalama İşaretleri" konumuzu, magnetlerle eğlenerek pekiştirdik.

Kas

Cumhuriyet değerleri ile Türkiye’de özgür düşüncenin ve demokrasinin temellerini atan, akıl ve bilimi her zaman rehber kabul ederek bir ülkeyi ayağa kaldıran büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 85. yılında saygı, özlem ve minnetle anıyoruz..

Kas

2 Kasım Perşembe saat 13.10'da okulumuz konferans salonunda Sakarya İmam Hatipliler Derneği (SİMDER) başkanı sayın Yahya BAKIR  "İmam Hatip Okullarının Dünü, Bugünü ve Geleceği" konulu söyleşide öğrenci ve meslektaşlarımız ile buluştu.

Ekm

31 Ekim Salı saat 10.00'da okulumuz konferans salonunda Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Hatice SIÇRAMAZ, Tübitak Bilim Söyleşileri kapsamında "Sağlıklı Yaşam - Sağlıklı Beslenme" konulu söyleşide öğrenci ve meslektaşlarımız ile buluştu.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılını okulumuzda coşkuyla kutladık..

Ekm

6. Sınıflarla "Dolaşım Sistemi" konusunda koyun kalbini inceleyerek kalbin yapısını öğrenmiş olduk.

Ekm

Cumhuriyetimiz'in 100.Yılı anısına okul bahçemize çınar ağacı dikimini gerçekleştirdik. 100 yıllık ulu bir çınar olan Cumhuriyetimizin simgesi olan bu ağacımızın tıpkı Cumhuriyet gibi ilelebet yaşaması umduduyla..

Ekm

İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında "İmam Hatip Okullarının Vizyonu ve Misyonu" konulu söyleşi önceki dönemde İl Milli Eğitim Müdürü olarak şehrimize hizmet vermiş olan, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından gerçekleştirilmiştir. Yoğun programına rağmen vakit ayırıp böyle güzel bir söyleşide öğrencilerimiz ve meslektaşlarımız ile beraber olduğu için kendilerine teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyet'in 100.Yılı Etkinlikleri kapsamında okulumuz 8.sınıf öğrencileri ararsında düzenlediğimiz bigi yarışmasını gerçekleştirdik.

Yarışma sonucunda;

okul 1.'si  Ahmet Emir ÇEMEK

okul 2.'si Şerife Nisa KARADENİZ

okul 3.'leri Fatımatüzzehra KELEŞ ve Yiğit KAYA olmuşlardır.

Dereceye giren öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz..

Ekm

Öğrencilerimiz, Peygamberimizin Hayatı dersinde 'çağrı' filmini izleyerek derste öğrendikleri bilgileri pekiştirdilier.

Ekm

7-B sınıfı öğrencilerimiz Türkçe ders kitabımızda yer alan "Anadolu'da Kilim Demek" metni doğrultusunda unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerimiz olan kilim dokumacılığını deneyimlediler.

Ekm

Okulumuz 7/A ve 8/A sınıfı öğrencilerimiz ile Şeyh Edebali Câmii'ni ziyaret ettik. Akşam namazını beraberce kılıp, ardından sohbet toplantısı gerçekleştirdik. Daha sonra Halı Saha'da futbol karşılaşması ile öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yeteneklerini sergilediler.

Ekm

8/B Sınıfı öğrencilerimiz "Küresel Isınma ve iklim Değişikliği" konusuna dikkat çekmek için sınıflarda sunum yaptılar.