Ock

Dönem sonu faaliyetlerimiz kapsamında haftanın 2.günü okulumuzda aşağıda belirtilen etkinlikler gerçekleştirildi.

*Bilgi Yarışması

*Sosyal Sorumluluk Saati

*Komedi Saati

*Hitabet Oyunları

*Tecrübe Paylaşım Söyleşileri

Ock

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada kahraman evlatlarımızın şehit düşmesi milletimizin tüm fertlerini olduğu gibi Millî Eğitim Bakanlığı camiası olarak bizleri de derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur. Bu sebeple; vatanımız uğrunda can veren aziz şühedamız ve bu menfur olayda hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak, aziz şehitlerimize minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla saygı duruşunda bulunduk.

Ock

Dönem sonu faaliyetlerimiz kapsamında haftanın 1.günü okulumuzda aşağıda belirtilen etkinliklerle tamamlandı.

'Kelime Oyunu'

'En Sevdiğini Paylaş'

'Yerli Malı Şöleni'

'Bilim Saati'

'Spor Saati'

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda 'Hatırlatmaca Etkinliği' düzenlendi.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda 'Anlamını Bul Etkinliği' düzenlendi. Keyifli anlara sahne olan etkinliklerde öğrencilerimiz rol yapma ve drama becerilerini sergilediler. Eğlenerek öğrenmenin keyfini çıkardılar.

Ock

·         Enerji tasarrufu ile ilgili olarak öğretmen öğrenci ve velilere bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

·         Enerji tasarrufu haftası ile ilgili kutlama programı düzenlendi.

·         Sınıflardaki öğrencilere tasarrufunun herkesin görevi olduğunun anlatılması için enerjinin tasarruflu kullanımı konulu bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

·         Elektrik kullanım alanlarına hatırlatıcı etiketler konuldu.

·         Okul panosu ve enerji tasarrufu ile ilgili afiş ve sloganlar hazırlandı.

·         Enerji verimliliği ile ilgili öğrencilere tanıtım filmlerinin izletildi.

Ock

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu, Adapazarı Yenikent Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen  ''GENÇ NİDA KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA' yarışmasında, 8.sınıf öğrencimiz Naeımah Ahmed Mustafa ALTRIKE, Sakarya 1.si olarak okulumuzu Marmara Bölgesi Finallerinde temsil etmeyi hak kazanmıştır. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda 'Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması' düzenlendi.

Ara

Filistin'e yardım amacıyla düzenlediğimiz kermesimize destek olan tüm veli, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz..

Ara

İsrail saldırıları nedeneiyle, Filistin'de hayatını kaybeden çocuklar anısına okulumuz bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdik.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Yunus Emre Şiirleri'ni etkinliklerle tanıyan öğrencilerimiz bir yandan da Yunus Emre Sözlğü hazırlayarak Yunus Emre Afişleri oluşturdular.

Ara

Okulumuzda Filistin'de yaşanan baskı zulüm ve soykırıma, İsrail Devleti'nin barbarca eylemlerine dikkat çekmek, Müslümanların Kutsal saydığı Mescidi Aksa ve Kudüs şehrine olan bağlılığımızı ve yaşananlar karşısında Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek amacıyla "Kudüs'ü Anlamak" adıyla Filistin ve Kudüs temalı güzel bir program gerçekleştirildi.Programda Kudüs'ün ve Filistin'in dünü bugünü ele alındı.Konuşmalar gerçekleştirildi, şiirler okundu, okulumuz öğrencileri tarafından okunan Fetih Surelerinin ve duası yapıldı.Aynı temayla gerçekleştirilen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi gerçekleşirildi.

Ara

'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' kapsamında okulumuzudaki etkinliklere devam ediyoruz. 'Bilen Oturur' etkinliğimizde yeni kavramları eğlenerek öğrenen öğrencilerimiz, hazırladıkları Pano Çalışması ile öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler.

Kas

Türkçe dersimizde "Noktalama İşaretleri" konumuzu, magnetlerle eğlenerek pekiştirdik.

Kas

Cumhuriyet değerleri ile Türkiye’de özgür düşüncenin ve demokrasinin temellerini atan, akıl ve bilimi her zaman rehber kabul ederek bir ülkeyi ayağa kaldıran büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 85. yılında saygı, özlem ve minnetle anıyoruz..